Visie

Waarom gaan we bloggen?

Door Wim IJff | 19 Mei 2017

Al jaren geef ik mensen deze goede raad: „Je moet gaan bloggen!” Vanuit mijn werk kom ik met de meest uiteenlopende bedrijven en diensten in aanraking. Regelmatig ook met produkten of diensten waar ik nog nooit eerder van gehoord heb. Vaak ben ik hier verbaasd over, gevolgd door de tip om te gaan bloggen. Maar ja, men geeft al snel aan geen schrijver te zijn, of niet te weten hoe hier mee te beginnen. En dat terwijl de persoon in kwestie zoveel weet van zijn/haar vakgebied, en men er mooi over kan vertellen. „Heb jij een blog?” Vraagt men vervolgens aan mij. „Euh, nee.” zeg ik dan. „Maar ik moet er echt eens mee beginnen.” En die dag is vandaag eindelijk aangebroken. Vandaag begin ik met mijn eerste blog, en die gaat over:

De belangrijkste redenen om te gaan bloggen.

 • Met bloggen laat je zien wie je bent.
  Je geeft mensen een kijkje in hetgeen je beweegt, je kennis, en je manier van denken. Zo leren de lezers van je blog je vanzelf beter kennen.
 • Mensen gaan je meer waarderen.
  Je geeft mensen een stukje van je kennis en ervaring. Hiermee laat je niet alleen zien dat je een expert bent op je vakgebied, men waardeert het ook dat je je kennis deelt. Hierdoor ontstaat vanzelf een band.
 • Je website wordt beter vindbaar op internet.
  Content is king, dat sowieso. Maar door je blog te delen op verschillende platforms wordt je website vanzelf overal gevonden. En ook in zoekmachines kom je op de verschillende onderwerpen van je blogs naar boven.
 • Je leert ervan.
  Je ontwikkelt jezelf niet alleen in het schrijven van teksten, maar je leert vanzelf over de onderwerpen waarover je schrijft, simpelweg door je er nog eens extra in te verdiepen. En vervolgens leer je van de reacties welke je van je lezers terugkrijgt.

Heb je nu ook de behoefte om te beginnen met bloggen, maar ik weet niet hoe je er mee moet beginnen? Of is je website niet ingericht voor een blog? Wimzelf helpt je graag op weg.

Neem contact op